Kατηγορίες

  • Χωρίς κατηγορίες

Πολιτικό σεισμό προκαλούν δηλώσεις Ντούλε για παρέμβαση ευρωπαίου διπλωμάτη στα εκλογικά

Μιλώντας σε ακροατήριο από καθηγητές και φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Τιράνων ( UET) στα πλαίσια ανοικτής πολιτικής συζήτησης κατόπιν πρόσκλησης τους, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες με δήλωση του έχει προκαλέσει ήδη σημαντικές δονήσεις στο πολιτικό τοπίο στην Αλβανία.

Ως επί το πλείστον εδώ και σχεδόν δύο μήνες το τοπίο μοιάζει με κινούμενη άμμο και υπό την απειλή ακραίου εκτροχιασμού.

Ο κ. Ντούλες δήλωσε ότι σε πρόσφατη συνάντηση με Ευρωπαίο διπλωμάτη έγινε πρόταση στον ίδιο και άλλους προέδρους μικρών κομμάτων όπως εισέλθουν στην διαδικασία εκλογικής αναμέτρησης εγκαταλείποντας το ΔΚ και αποβλέποντας στην αύξηση της απήχησης τους λεηλατώντας την ψήφο του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως γνωστό το ΔΚ και μαζί το ΚΕΑΔ και άλλα μικρά κόμματα δεν έχουν καν εγγραφεί για τις προκηρυγμένες για τις  18 Ιούνη εκλογές.

Δύο πράγματα ας κρατηθούν υπόψη στην ιστορία που εκμηυστηρεύτηκε ο Ντούλες και έχει πλημμυρίσει τα ΜΜΕ με συνέπειες που θα τις δούμε όλο το επόμενο διάστημα.

Πρώτο η “ευκολία” με την οποία η Ευρωπαική γραφειοκρατία (όπως σήμερα αποκαλύπτουν τα ΜΜΕ αναφερόμενα σε άλλους μετέχοντες στο ραντεβού πρόκειται για πρόταση του Άουνερ Διευθυντή της Διεύθυνσης Βαλκανίων στην Επιτροπή της ΕΕ) προτείνει λύσεις παραβλέποντας τις συνέπειες και επί το πλείστον προκαλώντας τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Εάν όντως αυτό είναι το πρόσωπο τότε οι αναλυτές βλέπουν πίσω την Πρέσβη της ΕΕ στα Τίρανα Ρομάνα Βλαχούτιν η οποία έχει μετατραπεί σε υπάλληλο του Ράμα και επανειλλημένα προκαλεί και εκθέτει την ΕΕ με θέσεις και συμπεριφορές της.

Το δεύτερο που έχει ειδική για μας σημασία είναι που αφορά στο πρόσωπο του Β. Ντούλε που κάνει τη δήλωση. Πολύπειρος στην πολιτική, ειδικά γνώστης των Ευρωπαικών δομών και τρόπου διαμόρφωσης θέσεων και πολιτικών και έχοντας το προνόμιο του εχέγγειου  η δήλωση του λαμβάνεται σοβαρά στην ανάλυση.

Ας αναφερθεί ότι στα πλαίσια ανάλογου μεγέθους πολιτική κρίση η διαρροή στον τύπο της τηλεφωνικής συνδιάλεξης Ιταλού Πρέσβη Φορέστι με Πρόεδρο τότε ΔΚ Τριτάν Σέχου ,είχε προκαλέσει τεράστιες ζυμώσεις.

Η ομιλία Ντούλε χθες στο UET δεν είχε μόνο αυτό το ενδιαφέρον. Περιέγραψε ορθά όπως επισημαίνουν τα ΜΜΕ την κατάσταση που διέρχεται η χώρα και διατύπωσε τα σενάρια εξελίξεων.

Το ένα να προβλέπει να ενδώσει η αντιπολίτευση και μα διεξαχθεί η φάρσα εκλογών στις 18 Ιούνη.

Θα ακολουθήσει πολύμηνη και βίαια διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο στην πορεία ευρωπαικής ενσωμάτων όσο και την ομαλοποίηση του εσωτερικού βίου.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει την συνέχεια της αντίστασης των δυνάμεων της αντιπολίτευσης ώστε να εκπληρωθούν εκ προοιμίου οι όροι δίκαιης εκλογικής διαδικασίας χωρίς την παρεμβολή του οργανωμένου εγκλήματος και του μαύρου χρήματος.

Εάν τούτο προϋποθέτει και την παραίτηση Ράμα για τη δημιουργία τεχνικής κυβέρνησης ή σχήματος καλής πίστης πρόκειται για θεμιτό συμπληρωματικό στοιχείο κατά το Ντούλε.

tachydromos.org

Αφήστε ένα σχόλιο

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα παρακάτω HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>