Kατηγορίες

  • Χωρίς κατηγορίες

Διάρρηξη και κλοπή στη Λιούγκαρη

Δε λένε να σταματήσουν οι διαρρήξεις και οι κλοπές στις περιοχές όπου κατοικεί η εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Αυτή τη φορά κρούσμα διάρρηξης και κλοπής συνέβη στο χωριό Λιούγκαρη της Κάτω Δερόπολης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας Αργυροκάστρου στόχος διάρρηξης και κλοπής είναι το σπίτι της συμπατριώτισσάς μας Ε.Ρ. 55 χρονών.

[…]

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι “παίξε-γέλασε”: Είναι μία σοβαρή εθνική υπόθεση…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Πολύς λόγος γίνεται εσχάτως για το Σκοπιανό και ήδη, μερικοί δημοσιογράφοι που ρέπουν προς τον κιτρινισμό, το έχουν λύσει! Υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε μία ανάσα από το τέλος των διαπραγματεύσεων, ξεχνώντας ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα θα ξεπεράσει σε χρόνο το Κυπριακό και το Μεσανατολικό μαζί.

Υπό την έννοια ότι ο κ. Μάθιου […]

Η δικαίωση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και η αγωνία της Αθήνας για «καλές ειδήσεις» στα Ελληνοαλβανικά

Του Νίκου Μελέτη

Σε αναζήτηση «θετικών ειδήσεων» από τα Τίρανα βρίσκεται η Αθήνα, καθώς πλησιάζει η δεύτερη κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών στην Κορυτσά, η οποία είναι και κομβική για την κατάληξη της διαδικασίας που έχουν επιλέξει οι δυο κυβερνήσεις με στόχο την επίλυση «όλων των προβλημάτων». Το γεγονός ότι […]

Ανακοίνωση Δ.Σ κοινότητας Λόγγου για την κακοκαιρία: Απαιτειται προσοχή και ψυχραιμία

Παρακαλούμε την προσοχή σας

Δεδομένου της κατάστασης των δυο τελευταίων εικοσιτετραώρων στο Λόγγο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δρόπολης , καθώς ολόκληρη η περιοχή βρέθηκε στο έλεος πολύ έντονων και ακραίων βροχοπτώσεων ,έχουμε σαν αποτέλεσμα ο όγκος νερού να έχει παρασύρει το γεφύρι του Λόγγου αποκόπτοντας εντελώς τα χωριά Λόγγο και Κοσιοβίτσα .

[…]

2 Δεκεμβρίου 1945: Όταν η Χιμάρα αντιστάθηκε στην εδραίωση του Χοτζικού καθεστώτος

Ο Γιώργος Ζάχος θυμάται

Το 1944 ήρθαν στην εξουσία οι Αλβανοί κομμουνιστές με αρχηγό τον διαβόητο Ενβέρ Χότζα. Αφού «έδιωξαν τους γερμανούς κατακτητές» άρχισαν αμέσως σκληρά οικονομικά μέτρα σε όλη την Αλβανία και ιδιαίτερα στη Χειμάρρα. Τα πρώτα μέτρα ήταν οι κατασχέσεις όλων των μαγαζιών των εμπόρων, σκληρό φορολογικό σύστημα για όλους τους χωρικούς και […]

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Άνω Δρόπολης [ΦΩΤΟ]

Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση τις τελευταίες 48ώρες στην περιοχή, έχοντας αποκλείσει τα περισσότερα χωριά που βρίσκονται στα ορεινά της Άνω Δρόπολης. Γέφυρες έχουν καταρρεύσει ενώ ολόκληρα κομμάτια δρόμου έχουν εξαφανιστεί.

[…]